Horúce dni, teplé večere….spríjemniť si letné obdobie môžete aj grilovačkou. Stačí k tomu len správny gril a z každého muža sa stane šéfkuchár, ktorému sa nevyrovná ani ten najlepší michelinský kuchár.
Opekačka vs grilovačka
Niekomu stačí opekať si špekačky nad ohňom. Trochu pripečené, trochu očmudené, ale takáto opekačka dokáže spríjemniť nejeden večer. Posuňte latku vyššie. Pozvite priateľov, rodinu a spravte si gril párty.
Elektrické grily.
Stačí ak máte k dispozícii elektriku a môžete elektrický gril používať kdekoľvek.
Väčšina týchto grilov je malá, ale pokojne s nimi pripravíte grilované pochúťky pre celú rodinu. Tuk, ktorý odkvapkáva z pripravovaného mäsa sa zachytáva na tácke tomu určenej. Vyhnete sa prepaľovaniu tuku.
Elektrické grily ohrievajú mäso zo spodnej strany, ale v ponuke sú aj kontaktné grily, ktoré ohrievajú suroviny z hora aj zdola – prípadne sa dajú roztvoriť, zväčší sa tak grilovacia plocha a vy môžete pripravovať jedlo pre polovicu ulice.
Plynové grily.
Plynové grily sú podobné plynovému sporáku – grilovacia platňa s horákmi, ktoré ju rovnomerne ohrievajú. Reguláciou teploty môžete zrýchliť prípravu pokrmov. Plynové grily patria medzi najväčšie a najťažšie grily aké na trhu sú. Je to hlavne pre ich masívnu konštrukciu (sú len záhradné plynové grily) a prítomnosť propán- butánovej fľaše.
Grily na drevené uhlie.
Príprava jedla na takomto grile vám zaberie nejaký čas. Treba pripraviť pahrebu a pri grilovaní treba dozerať na jedlo aby neprihorelo. Príprava jedla si pri tomto type grilov vyžaduje nejakú prax a zručnosť.
Vodné grily.
Najnovší typ grilu na trhu si vás získa svojou zdravou prípravou jedál. Pod grilovacím roštom je nádoba s vodou. Pod touto nádobou je ohnisko. Ak počas grilovania prikryjete jedlo vekom, jedlo sa bude v podstate pripravovať v pare. Zdravá a chutná grilovačka vás vyjde drahšie, nakoľko práve tento typ grilov patrí medzi drahšie záležitosti. Rozhodne sa to ale pre ten zážitok oplatí.